Seneste indlæg

Skrevet af - i Isolering af loft

Virkning af loftisolering er at sikre varmen, ikke stiger op igennem loftet.

Du kan sammenligne efterisolering af dit loft med en dyne: Hvis den ikke er tyk nok, eller slutter helt tæt, fryser du hele natten. Sådan er det også med efterisolering af loftet. Hvis ikke efterisolering slutter tæt omkring spær, eller hvis der er revner, finder varmen altid sin vej ud.

Hvad er virkningsgraden af loftisolering?

Virkegraden på efterisolering aftager når man kommer over 600 mm, hvorfor vi aldrig anbefaler at man får lagt efterisolering højere end de 600 mm.

Virkegraden på efterisolering måles i en værdi der hedder Lambda (λ). Lambda er et udtryk for hvor god materialet er til at holde på varmen, eller sagt på en anden måde. Hvor godt er det til efterisolering.

Jo lavere Lambdaværdi, jo bedre er materialet til efterisolering

Rockwool Isoleringsmateriale til loftisolering

Vi udfører blandt andet loftisolering med ROCKWOOL Granulat PRO mineraluld, også kendt som stenuldsgranulat og løsuld.

Stenuldsgranulat et 100 % natur produkt
Fordi det er det bedste og mest miljøvenligt. Der er tale om et 100% naturprodukt uden tilsatte kemikalier, hvilket gør at det ikke forgår, og at det ikke ender som miljøfarligt affald.

Indblæsning af granulat
Vores primære metode til loftisolering, er loftisolering med granulat der blæses ind via en slange fra en maskine på trailer eller lastbil. Granulat er en fællesbetegnelse for alle isoleringsformer, der findes i flænset form og indblæses.

Granulat vs Bats
Den mest kendte isoleringsform, findes i rulleform eller som bats (plader/måtter). Granulatet er egentligt det samme - formen er bare en anden. Vi sammenligner det med indholdet af en fiberdyne, sådan nærmest lidt vattet.

Et brændhæmmende isoleringsprodkt
Mineraluldsgranulat er naturligt brandhæmmende, da produktet består af 100% sten. Stenene varmes op til ca. 1.400 grader celsius, hvorefter massen trækkes ud i tråde – nærmest som candyfloss.

Fordele ved granulat loftisolering
Loftisolering med granulat har mange fordele.

  • Granulat har en evne til at pakke sig omkring spær og rør, hvorfor loftisolering med granulat absolut er det mest velegnede til efterisolering af loft.
  • Loftisolering med granulat altid har mulighed for at rette til på isoleringsmaterialet. Har man f.eks. trampet i loftisoleringen, kan man blot grave hænderne ned i materialet og løfte det op.
  • Der opstår aldrig revner i laget ved loftisolering med granulat er. Det gør der f.eks. bats eller loftisolering i rulleform. Granulatet lægger sig som en stor ubrudt overflade, hvorved man sikrer optimal loftisolering.

Granulat fra Rockwool, har en Lambdaværdi på 0,042, hvilket er meget lavt set i forhold til øvrige granulatprodukter på markedet, og dermed meget velegnet til efterisolering.

loftisolering med rockwool granulat

 

Her kan du finde priser og læse mere om loftisolering med Rockwool granulat

Sådan udfører vi loftisolering

Vi starter med, at tagfoden (der hvor taget mødes med yder/indervæggen) forberedes til den øgede mængde loftisolering. Det gør vi ved at lægge skråtskårede hårdbats ud imellem spærene, så granulatet ikke falder ud over tagfoden.

Dernæst hæver vi gangbroen til det ønskede niveau – oftest 200-300 mm over det nuværende isoleringslag. Gangbroen laves i 25 mm kvalitetstræ (25x100 mm  fyretræsforskalling) i 60 cm bredde og i husets fulde længde.

Dernæst laves der en ny inddækning ved stigehullet, der sikrer at granulatet bliver på loftet.

Når alle foranstaltninger er lavet, går vi i gang med at lægge isoleringen ud.

Når du får lagt ekstra isolering på dit loft, kan du typisk reducere din varmeregning med 10-15% samtidig med at du opnår et varmere hus. Varmen fordeler sig også bedre i huset – alene fordi varmen nu bliver der hvor varmen er tiltænkt. Dertil kommer at akustikken forbedres en smule.

Loftisolering betaler sig altid!

Så hurtigt er din investering tjent hjem

Isolerer du dit loft vil du allerede det 4. år have tilbagebetalt udgiften til loftisolering og du vil spare 5.200 kr / årligt på varmeregningen.

Grundlag for beregning

Opvarmningskilde: Olie 10 kr. pr. liter
Loftareal der skal isoleres: 120 m2
Eksisterende isolering: 50 mm
Der efterisoleres med yderlig: 200 mm


Din årlige besparelse

Du sparer: 512 liter olie
Du sparer i kr: 5120 kr
Den vejledende udgift til isolering er 19.300 kr

Tilbagebetalingstid: 3.75 år

På dette isoleringseksempel vil du samtidig kunne få et tilskud på ca. kr. 2.500 i form af BoligJob ordningen der er gældende til udgangen af 2014

Visninger: 5330
Kan man efterisolere huse med skråvægge?

Loftisolering af 1 1/2 plans huse

JA! huse med skråvægge kan også få foretaget loftsisolering. Virkegraden er dog ikke den samme som ved 1-plans huse.

Man kan isolere skunken og den flade del af loftet

Den bedste løsning til efterisolering af skråvægge
Hvis du ønsker at få efterisoleret dine skråvægge, er den bedste måde at skrue nye reglar som et træskelet på indersiden af væggen, og så isolere imellem med med bats.

Alternativ løsning til efterisolering af skråvægge
Alternativt kan man ”fiske” bats op af skråvæggene med ståltråd, men det kræver god tålmodighed og en vis portion held. Du tager et stykke meget stift ståltråd og fører det ovenfra og ned. Forneden (ofte i skunken) fæstner du ståltråden til en rullebats/pladebats, hvorefter du forsigtigt trækker batsen/rullen op i mellem væggen og tagpanderne.

Du skal være meget opmærksom på at den naturlige ventilation bibeholdes!

Læs mere om isolering af skråvægge: http://www.byggeriogenergi.dk/isolering-skråvægge

Husk at når loftet isoleres så kan du få penge tilskud fra energiselskaberne. Du kan læse mere om tilskud fra energiselskaberne her

Visninger: 4569

Efteråret er over os - Bestil et tilbud …

05-10-2014 Hits:3937 Isolering af loft Martin - avatar Martin

Efteråret er over os - Bestil et tilbud på loftisolering

Her kan du læse hvorfor efteråret er en god periode at få udført loftisolering

Går du og overvejer at indhente et tilbud på loftisolering i efterårsmånederne, så skal du faktisk også snart beslutte dig for hvilken isolatør du ønsker at anvende.

Efteråret er en af de travleste perioder for isoleringsbranchen. Det er det fordi langt de fleste mennesker indhenter tilbud på loftisolering og ønsker at få udført loftisoleringen inden vinteren for alvor sætter ind.

Der er mange gode grunde til at vælge loftisoleringen i efteråret. Hvis sommeren har været rigtig lang og varm, som det var i 2014 så er fugtbalancen på loftet helt perfekt til at foretage isoleringen. Det giver næsten sig selv at jo før du isolerer des flere penge sparer du. Men du sparer selvfølgelig mest i efterårs og vinter månederne, fordi det er der du skruer op for varmen. I skrivende stund ( oktober 2014 ) har du stadig mulighed for at udnytte håndværker fradraget som udgør ca 25 % af den samlede pris på loftisolerings tilbudet. Håndværkerfradraget udløber til nytår - hvilket betyder at du skal have bestilt tilbud på loftisolering samt accepteret tilbudet inden inden nytår.

Det er ikke altid det billigste tilbud på loftisolering der er det bedste!

Når du kigger på de tilbud du har modtaget på loftisolering kigger du så udelukkende på prisen? Der er flere faktorer du skal overveje når du kigger et tilbud igennem. Du skal blandet andet kigge på hvilket materiale isolatøren blæser ind på loftet. Er det papiruld ? Mineraluld ? Granulat ? eller et helt andet materiale. Det er også en god ide og tjekke om isolatøren har de rigtige godkendelser og authorisationer. f.eks Rockwool authoriseret partner, medlem af Byg Garanti ordningen, medlem af indblæsernes garantifond.

Hos Dansk Isolering er du i de bedste hænder. Vi tilbyder det absolut bedste isoleringsprodukt ( Rockwool granulat ) til en utrolig skarp pris og i vores tilbud er etablering af ny gangbro inkluderet i prisen. Dansk Isolering er medlem af Byg Garanti, Auth. Rockwool partner, Medlem af Indblæsernes garantifond, Smiley håndværk. Hos os kan du med ro i sindet bestille et tilbud på loftisolering

Read more

Tilskud fra energiselskaberne

25-05-2014 Hits:5450 Isolering af hulmur Martin - avatar Martin

Tilskud fra energiselskaberne

Tilskud fra energiselskaberne

Alle der får udført energimæssige forbedringer, har ret til et såkaldt PSO tilskud beregnet ud fra kWh (Kilowatt-hour/KiloWattTime). Det er en god ordning – en ordning man som forbruger selv betaler til. Derfor er det også kun rimeligt, at man får noget den anden vej.

Dansk Isolering forestår indberetning og dokumenthåndtering, og får også tilskuddet udbetalt. Når tilskuddet ikke fremgår direkte af vores priser, skyldes det at vi ønsker nemme og gennemskuelige priser hvor alt er inklusive. Men PSO midlerne er fratrukket.

Vi har lavet en samhandelsaftale med EnergiConsult fra Nykøbing Mors. Her får vi garanteret 17,5 øre pr. sparet kWh. Denne besparelse trækker vi direkte fra vores priser, hvilket er med til at sikre en lav slutpris på vores isolering.

Du må gerne få tilskuddet

Ofte kan der opnås højere priser ved selv at ansøge og dokumentbehand- le. I sådanne tilfælde står vi gerne til rådighed med rådgivning omkring håndtering. Størrelsen af tilskuddet variere fra dag til dag, og kan udgøre mellem 10 øre og 30 øre pr. sparet kWh.

Man skal huske at ansøge før arbejdet igangsættes.

Read more

© 2016 Copyright · Dansk Isolering · Bergensvej 7 · 6230 · Rødekro · Tlf: 3074 7430 · E-mail: info(a)danskisolering.dk