Isolering af ventilationsanlægget på HC Andersens Museum i Odense

14. april 2020

I underentreprise for Bravia udfører vi isoleringsarbejdet på de fem store ventilationsanlæg i det nye HC Andersen Hus inde midt i Odense. Størstedelen af Museet kommer til at ligge under jordniveau, så meget af vores arbejde foregår 1-2 etager under jordniveau hvilket lader sig via en fortrindelig byggepladsindretning og et godt allround samarbejde - naturligvis også med kranføreren :-)

Opgaven er lidt speciel idet en del af anlægget skal hænge "synligt" under baffel-lofter. Altså ikke som sådan synligt idet baflerne vil gør, at man skal kigge direkte op for at se kanalerne. Bygherre har derfor ønsket at alle "synlige" kanaler overfladebehandles med Kløtzel.

Hele systemet består at en overvægt at firkantede kanaler - nogle så store som 1000x1700. Disse beklædes med batts hæftet med svejsede søm.

En stor del af kanalerne kommer til at løbe i kældre og inspektionskanaler. 

Grundet at bygningen skal fungere som museum, er der stor fokus på brandisolering.

Til formålet har vi valgt en krydsløsning mellem Isovers Ultimate brandisolering og Rockwools Conlitløsninger. De kanaler der skal termisk isoleres, monteres med Rockwool. Afslutningen er et mix mellem blank alu med tapede samlinger og kløtzel.

Al kvalitetssikring køres primært i Dalux hvor kommunikationen kan foregå over flere led mellem os, Bravida, Bygherre og Bygherrerådgiver.

Vi har valgt at allokere to dygtige faglærte isolatører til at gå på fast på pladsen i hele byggeperioden der strækker sig frem til ultimo 2020. På den måde sikrer vi ensartet arbejde og ensartet kommunikation.

Tak for opgaven og tilliden, Bravida.

Om Dansk Isolering

Dansk Isolering har tre store hovedområde: LoftisoleringHulmursisolering og Teknisk Isolering fordelt med ca. 1/3 af vores omsætning til hvert område. Vores kunder fordeler sig ligeligt mellem de private kunder og erhvervs kunder. Vi udfører arbejde i hele Danmark og vil også gerne i dialog med dig.

Læs mere

 

Search