Isolering af kølesystem - Isolering af kølerør

Isolering af kølerør er nok den mest komplekse form for isolering da kølesystemer er meget kondenserende. 

Vores styrke er vores generelle viden inden for de forskellige temperatursæt parret med vores viden omkring dampspærrer og dampproblematikker fra søster-afdelingen der udfører bygningsisolering.

Temperatursættet kan variere fra kølesystem til kølesystem - altså både temperaturen inde i røret, men også omgivelsestemperaturen.

På kølerørsisolering kan selv få millimeter isolering give store udslag. Derfor er beregninger og dialog ekstra vigtig når vi arbejder med køleisolering.

Til isolering af kølerør bruger vi enten cellegummi fra ArmaCell, men også produkter fra Rockwool der netop har lanceret et helt nyt system, TECLIT, som du kan læse mere om ved at klikke her

Vi udfører oftest isolering af kølerør på luft-luft systemer der også skal kunne køle, på airconditionsanlæg i kontormiljø eller i butikkernes kølebokse og frysebokse. 

Nogle af de største udfordringer på isolering af kølerør, er dugpunktet og brandlukningerne. Her har vi forskellige løsninger afhængig af behov.

Isolering af kølerør bør afsluttes med IsoCover eller Alukapper.

Vi har god erfaring med isolering af kølerør, men som skrevet i indledningen, er her tale om det mest komplekse inden for HVAC isolering. Derfor anbefalder vi at du giver os et kald så vi kan drøfte netop dit projekt.


Kontakt afdelingsleder for Teknisk Isolering Allan Krogh for en uddybende snak:

t: 3074 7189

Relaterede artikler

Værd at vide om isolering af ventilationsrør

Ventilationsrør findes som oftest på loftet af en bolig eller på taget af en bygning.…

Hvad er køleisolering

Foretages for at reducere energitabet i et køleanlæg. Hvis isoleringen af et køleanlæg er mangelfuld,…

Hvad er Isocover

Helt kort forklaret er Isocover et materiale der anvendes til beklædning af isolerede rør og…

Hvad er cellegummi

Cellegummi er et fleksibelt isoleringsmateriale som blandt andet anvendes til køle og kondensopgaver. Materialet har…

Om Dansk Isolering

Dansk Isolering har tre store hovedområde: LoftisoleringHulmursisolering og Teknisk Isolering fordelt med ca. 1/3 af vores omsætning til hvert område. Vores kunder fordeler sig ligeligt mellem de private kunder og erhvervs kunder. Vi udfører arbejde i hele Danmark og vil også gerne i dialog med dig.

Læs mere

 

Search