Besparelse hulmursisolering

Hulmursisolering er hurtigt tjent hjem. Hulmursisolering er en isoleringsform der tjener sig hjem hurtigst. Det skyldes den store afkølingsflade, der ofte er helt tom. I modsætning til et loft som sjældent er helt uden isolering, så er det ofte tilfældet ved hulmuren. Derfor har hulmuren også den hurtigste tilbagebetalingstid.

Hvor hurtigt hulmursisolering er tjent hjem, afhænger meget af hvor du bor, og hvad du bruger som varmekilde. De billigste områder med billig fjernvarme, har en tilbagebetalingstid på ca. 8-10 år, mens de områder med dyreste varmekilder (olie og gas) tjener sig hjem over 2-4 år.

Fordele ved hulmursisolering

Ved at få foretaget efterisolering af hulmuren får du en række fordele:

  • Efterisolering af hulmur sparer dig penge, fordi varmen bliver i huset, og ikke går til at fyre for gråspurvene.
  • Du får et bedre indeklima, da varmen fordeler sig bedre i rummet, og du undgår strålekulde fra kolde vægge.
  • Hulmursisoleringen sikrer et bedre miljø, da du sparer på varmen og dermed nedsætter CO2 udslippet.

Så hurtigt er din investering tjent hjem

Isolerer du din hulmur vil du allerede det 2. år have tilbagebetalt udgiften til hulmursisoleringen, og du vil spare 8.890 kr / årligt på varmeregningen.

Grundlag for beregning

Opvarmningskilde: Olie 10 kr. pr. liter
Areal af ydrevæg ( døre + vinduer fratrækkes): 120 m2
Eksisterende isolering: Ingen
Hulmuren isoleres med: 60 mm


Din årlige besparelse

Du sparer: 889 liter olie
Du sparer i kr: 8.890 kr
Den vejledende udgift til isolering er 17.600 kr

Tilbagebetalingstid: 1.97 år

På dette isoleringseksempel vil du samtidig kunne få et tilskud på ca. kr. 2.700 i form af BoligJob ordningen der er gældende til udgangen af 2014

Hulmursisolering med ROCKWOOL stenuld

Vi hulmursisolere med ROCKWOOL mineraluld, også kendt som stenuld og løsuld, fordi det er bedst og mest miljøvenligt. Der er tale om et 100 % naturprodukt uden tilsatte kemikalier.

ROCKWOOL mineraluldsgranulat er naturligt brandhæmmende, da produktet består af 100 % sten. Stenene varmes op til ca. 1.400 grader celsius, hvorefter det trækkes ud i tråde – nærmest som candyfloss.

Vores primære metode, er hulmursisolering med granulat. Granulat er en fællesbetegnelse for alle isoleringsformer, der findes i flænset form og indblæses. Den isolering flest kender, findes i rulleform eller som bats (plader/måtter). Granulatet er egentligt det sammen - formen er bare en anden. Vi sammenligner det med indholdet af en fiberdyne, nærmest lidt vattet.

Vi benytter udelukkende granulat fra den ROCKWOOL. Når vi har valgt at bruge ROCKWOOL, skyldes det, at vi har vurderet det som det bedste på markedet.              

Hulmursisolering med ROCKWOOL granulat har mange fordele. Den mest oplagte fordel ved ROCKWOOL granulat, er dets evne til at pakke sig omkring gennemføringer såsom rør til tørretumbler og lignende.

En anden fordel ved hulmursisolering med mineraluldsgranulat er, at der aldrig opstår revner i laget som ved f.eks. bats eller isolering i rulleform. Granulatet lægger sig som en stor, ubrudt overflade, hvorved man sikrer optimal isolering – også selv om huset giver sig en smule. Du kan læse mere om isolering med ROCKWOOL granulat her.

Gratis beregning af besparelse

Hos Dansk Isolering tilbyder vi at lave en beregning af hele din besparelse, inkl. de penge du kan få i tilskud fra energiselskaberne. Ring eller skriv til os, så regner vi besparelsen ud for dig – uden omkostninger og ganske uforpligtende. 

Bestil et tilbud på hulmursisolering

Isolering af hulmur

Kan huset blive for tæt når jeg isolerer hulmuren? Der stilles tit spørgsmål omkring hvorvidt huset kan blive for tæt, og det er lidt en myte som er baseret på forvirring. Når der bruges stenuld i hulmuren gør det ikke huset tættere, men det gør det varmere. Udfordringen ved hulmursisoleringen findes hvis bagvæggen i forvejen er våd. Bagvæggen er den der vender ind mod huset. Vandet i i bagvæggen ikke kan nemlig ikke komme ud så hurtigt som tidligere pga. af det indblæste isoleringsmateriale. Derfor slipper vandet / fugten ud i rummet i stedet, og der kan der godt komme fugtskjolder.

Det er selvfølgelig trist når det sker, men på den anden side så er fugten væk og den kommer ikke tilbage. Det gør den ikke fordi fugten kommer fra ydervæggen, og når hulmuren mellen bagvæg og ydervæg er isoleret trænger der ikke fugt igennem igen. Isoleringsmaterialet optager og afgiver fugten, nøjagtig som væggen ville gøre det fordi grundsubstansen i isoleringen er den samme som i muren - nemlig sten!

Her kan du se videoen hvor Martin svarer på om huset kan blive for tæt

Hvilke materialer kan der være i min hulmur?

Materialerne i hulmuren afhænger af alderen på dit hus. I et ældre hus fra 1960'erne kan der sagtens være flere forskellige isoleringsmaterialer. Det kan blandt andet være flamingokugler eller lekka sten:

  • I huse fra 1980'erne vil man typisk finde flamingo kugler (krøyerkugler)
  • I huse fra 1960'erne vil man typisk finde lekka sten

Inden isoleringen af hulmuren foretages laves der boreprøver. De afslører blandt andet hvilke isoleringstyper der gemmer sig i hulmuren. Inden hulmuren isoleres er det en god ide at fjerne den eksisterende isolering. Dette skal du bede isolatøren om at beregne et tilbud på. Hvis der i forvejen er lidt glasuld eller stenuld i hulmuren behøver man ikke at fjerne dette.

Hvor mange mursten tager man ud når hulmuren isoleres?

Stenene tages ud således at der skal blæses 1 meter i diameter mellem hver hul. Der måles ud efter det man kalder en favns bredde. Således tages der en sten ud for hver favn langs muren. Når isoleringen indblæses fra det første hul kommer der lidt ud i det næste hul, på denne måde sikres det bedste resultat. Isolatøren tjekker manuelt om der er blæst isolering nok ind i muren ved at mærke på intensiteten på isoleringsmaterialet i hulmuren. Der bores huller ved hvert hjørne af murstenen, hvorefter denne saves ud med en bajonetsav. Det er den hurtigste og den mest skånsomme måde at udtage murstenene på. Ved at arbejde på denne måde opnåes der nogle lange lige snit. Dette gør det nemmere for mureren at ramme fugen igen når stenen sættes tilbage. Isolatøren benytter sig af en faglært murer til at indsætte murstenen efter endt isolering. Det handler om at ramme den rigtig farve mørtel som passer til resten af huset, således at det ikke er synligt at stenene har været taget ud.

Hvordan isoleres hulmuren

Isoleringsmaterialet granuleres i en maskine og blæses ind i hulmuren. Fra maskinen går der en slange op til den person som sørger for indblæsningen. På enden af slangen er der monteret en lille studs som passer ind i hullet hvor murstenen er taget ud. Sammen med luft foretager isolatøren nu indblæsningen og han har helt styr på hvor meget materiale der skal blæses ind for at opnå den rigtige lambada værdi. Isolatøren kan styre trykket og mængden af isoleringsmateriale i forhold til hvor tyk eller skrøbelig hulmuren er.

Opmåling af hulmur

Når du har kontaktet hulmurisolatøren kommer han ud for at måle op og give et tilbud på isoleringen af jeres hulmur. Ved opmålingen bores der et hul i en studsfuge med en boremaskine. Hullet giver plads til at kunne sætte en tommestok ind i hullet. Således kan afstanden mellem den bagerste væg og den forreste væg måles. De fleste isolatører kan isolerer hulmure fra 4.5 cm og opefter. En typisk hulmur er på omkring 9 cm.

Når tykkelsen på hulmuren er konstateret opmåles husets facade hvorefter døre og vinduer trækkes fra. Således betaler du som kunde kun for det isolerbare areal. Du bliver som regel tilbudt en pris pr. m2. De fleste huse som hulmursisoleres er fra 1940 - 1960 og her er en facade typisk på et sted mellem 80 - 130 m2

Vil du vide mere om hulmursisolering - klik her

Vi sidder klar til at hjælpe

Få besøg, opmåling og tilbud er helt gratis. Vi kalder det for et isoleringstjek. Du får besøg af en energikonsulent fra Dansk Isolering. Han kommer for at måle op og tjekke for evt. eksisterende isolering. Han er istand til at bedømme hvilken type isolering der er mest gavnligt for dit hus, ligesom han også han fortælle dig hvad du kan få i håndværkerfradrag og hvornår din investering har tjent sig hjem i form af besparelser på varmeregningen.

Du kan bestille et isoleringstjek ved at udfylde kontaktformularen øverst på siden eller ved at ringe til os på dette nummer: 30 74 74 30
Image

Om Dansk Isolering

Dansk Isolering har tre store hovedområde: LoftisoleringHulmursisolering og Teknisk Isolering fordelt med ca. 1/3 af vores omsætning til hvert område. Vores kunder fordeler sig ligeligt mellem de private kunder og erhvervs kunder. Vi udfører arbejde i hele Danmark og vil også gerne i dialog med dig.

Læs mere

 

Search