Sådan virker efterisolering af loft

Virkning af loftisolering er at sikre varmen, ikke stiger op igennem loftet. Du kan sammenligne efterisolering af dit loft med en dyne: Hvis den ikke er tyk nok, eller slutter helt tæt, fryser du hele natten. Sådan er det også med efterisolering af loftet. Hvis ikke efterisolering slutter tæt omkring spær, eller hvis der er revner, finder varmen altid sin vej ud.

Hvad er virkningsgraden ved efterisolering af loft?

Virkegraden på efterisolering aftager når man kommer over 600 mm, hvorfor vi aldrig anbefaler at man får lagt efterisolering højere end de 600 mm.

Virkegraden på efterisolering måles i en værdi der hedder Lambda (λ). Lambda er et udtryk for hvor god materialet er til at holde på varmen, eller sagt på en anden måde. Hvor godt er det til efterisolering.

Jo lavere Lambdaværdi, jo bedre er materialet til efterisolering

Rockwool Isoleringsmateriale til isolering af loft

Vi udfører blandt andet loftisolering med ROCKWOOL Granulat PRO mineraluld, også kendt som stenuldsgranulat og løsuld.

Stenuldsgranulat et 100 % natur produkt
Fordi det er det bedste og mest miljøvenligt. Der er tale om et 100% naturprodukt uden tilsatte kemikalier, hvilket gør at det ikke forgår, og at det ikke ender som miljøfarligt affald.

Indblæsning af granulat
Vores primære metode til loftisolering, er loftisolering med granulat der blæses ind via en slange fra en maskine på trailer eller lastbil. Granulat er en fællesbetegnelse for alle isoleringsformer, der findes i flænset form og indblæses.

Granulat vs Bats
Den mest kendte isoleringsform, findes i rulleform eller som bats (plader/måtter). Granulatet er egentligt det samme - formen er bare en anden. Vi sammenligner det med indholdet af en fiberdyne, sådan nærmest lidt vattet.

Et brændhæmmende isoleringsprodkt
Mineraluldsgranulat er naturligt brandhæmmende, da produktet består af 100% sten. Stenene varmes op til ca. 1.400 grader celsius, hvorefter massen trækkes ud i tråde – nærmest som candyfloss.

Fordele ved granulat loftisolering
Loftisolering med granulat har mange fordele.

  • Granulat har en evne til at pakke sig omkring spær og rør, hvorfor loftisolering med granulat absolut er det mest velegnede til efterisolering af loft.
  • Loftisolering med granulat altid har mulighed for at rette til på isoleringsmaterialet. Har man f.eks. trampet i loftisoleringen, kan man blot grave hænderne ned i materialet og løfte det op.
  • Der opstår aldrig revner i laget ved loftisolering med granulat er. Det gør der f.eks. bats eller loftisolering i rulleform. Granulatet lægger sig som en stor ubrudt overflade, hvorved man sikrer optimal loftisolering.

Granulat fra Rockwool, har en Lambdaværdi på 0,042, hvilket er meget lavt set i forhold til øvrige granulatprodukter på markedet, og dermed meget velegnet til efterisolering.

Her kan du finde priser og læse mere om loftisolering med Rockwool granulat

Sådan udfører vi loftisolering

Vi starter med, at tagfoden (der hvor taget mødes med yder/indervæggen) forberedes til den øgede mængde loftisolering. Det gør vi ved at lægge skråtskårede hårdbats ud imellem spærene, så granulatet ikke falder ud over tagfoden.

Dernæst hæver vi gangbroen til det ønskede niveau – oftest 200-300 mm over det nuværende isoleringslag. Gangbroen laves i 25 mm kvalitetstræ (25x100 mm  fyretræsforskalling) i 60 cm bredde og i husets fulde længde.

Dernæst laves der en ny inddækning ved stigehullet, der sikrer at granulatet bliver på loftet.

Når alle foranstaltninger er lavet, går vi i gang med at lægge isoleringen ud.

Når du får lagt ekstra isolering på dit loft, kan du typisk reducere din varmeregning med 10-15% samtidig med at du opnår et varmere hus. Varmen fordeler sig også bedre i huset – alene fordi varmen nu bliver der hvor varmen er tiltænkt. Dertil kommer at akustikken forbedres en smule.

Loftisolering betaler sig altid!

Så hurtigt er din investering tjent hjem

Isolerer du dit loft vil du allerede det 4. år have tilbagebetalt udgiften til loftisolering og du vil spare 5.200 kr / årligt på varmeregningen.

Grundlag for beregning

Opvarmningskilde: Olie 10 kr. pr. liter
Loftareal der skal isoleres: 120 m2
Eksisterende isolering: 50 mm
Der efterisoleres med yderlig: 200 mm


Din årlige besparelse

Du sparer: 512 liter olie
Du sparer i kr: 5120 kr
Den vejledende udgift til isolering er 19.300 kr

Tilbagebetalingstid: 3.75 år

På dette isoleringseksempel vil du samtidig kunne få et tilskud på ca. kr. 2.500 i form af BoligJob ordningen der er gældende til udgangen af 2014

Loftisolering af 1 1/2 plans huse

JA! huse med skråvægge kan også få foretaget loftisolering. Virkegraden er dog ikke den samme som ved 1-plans huse. Når man loftisolerer huse med skråvægge kan man isolere skunken og den flade del af loftet.

Den bedste løsning til efterisolering af skråvægge
Hvis du ønsker at få efterisoleret dine skråvægge, er den bedste måde at skrue nye reglar som et træskelet på indersiden af væggen, og så isolere imellem med med bats.

Alternativ løsning til efterisolering af skråvægge
Alternativt kan man ”fiske” bats op af skråvæggene med ståltråd, men det kræver god tålmodighed og en vis portion held. Du tager et stykke meget stift ståltråd og fører det ovenfra og ned. Forneden (ofte i skunken) fæstner du ståltråden til en rullebats/pladebats, hvorefter du forsigtigt trækker batsen/rullen op i mellem væggen og tagpanderne.

Du skal være meget opmærksom på at den naturlige ventilation bibeholdes!

Husk at når loftet isoleres så kan du få penge tilskud fra energiselskaberne.

Isolering af Loft

Isolering af loftet kan lade sig gøre hvis du bor i et 1 plans hus. Bor du f.eks i et 1 1/2 eller et 2 plans hus er isoleringen af loftet pludselig en noget mere omstændig omgang. Grunden hertil skal findes i at både 1 1/2 plans og 2 plans huse har skråvægge som ikke kan isoleres ved at indblæse rockwool granulat eller anden isoleringsmateriale. Her skal loftisolering altså udføres med isoleringsbats. Det betyder som oftest at isolerings arbejdet bliver meget omfattende. Derfor foretager man tit isolering af loftet eller skråvæggene i forbindelse med en renovering, hvor man skal helt ud til undertaget.

Isolering af loftet via indblæsning

Indblæsning af isoleringsmateriale er en hurtig og nem måde at isolere loftet på. Ved at anvende f.eks rockwool granulat sparer man en masse tid i skærearbejde og tilpasning af isoleringsbatsene. De åbenlyse fordele ved at indblæse isoleringsmaterialet ind frem for at bruge bats er:

  • Det er langt mindre tidskrævende
  • Det giver et bedre slutresultat, da granulaten kommer ud i alle sprækker og kroge
  • Det er ofte også en billigere løsning

For at kunne lave en grundig isolering af loftet kræver det at loftet er helt ryddet inden isolatøren går igang. Du kan ikke selv foretage en loftisolering med via indblæsning da det kræver en meget stor maskine samt en speciel form for isoleringsmateriale. Typisk kan en isolering af loftet klares på mindre end en dag inklussive etablering af ny gangbro.

Isolering af loft: Her kan du se hvordan isoleringsmaterialet ligger som små stykker, der er jævnt fordelt over loftet.


Gode grunde til at overveje isolering af loft

Der er mange gode grunde til hvorfor du skal vælge at isolere loftet. Vi kan jo starte med den mest åbenlyse grund - nemlig den at der er en hel del penge at spare på varmeregningen. Hvor meget du sparer er afhængig af flere faktorer. Blandt andet størrelsen på dit hus, eksisterende isolering på loftet samt din opvarmningskilde. Besparelsen er naturligvis størst ved olie som opvarmningskilde. Hvis du f.eks har et hus på ca. 160 m2, med en eksisterende isolering af loftet på 50 mm og efterisolerer med 200 mm så vil du ca. spare 6500 kr / årligt.

En anden god grund som kommer i slipstrømmen på besparelsen på varmeregningen er naturligvis at du er med til at forbedre miljøet. Du vil i ovenstående eksempel forbrænde ca 650 liter olie mindre pr. år - Det svarer ca. til at du kører 15.000 km i en bil der kører 18 km/l !

Udover penge og miljøet så vil du også forbedre dit indeklima på flere forskellige områder. Blandt andet vil du i et tættere og varmere hus ikke på samme måde danne grobund for skimmelsvamp, som der gøres i et køligere og utæt hus. Derudover vil du også opleve en bedre akkustik i huset mht larmen inde i huset. Hvis du bor i et område hvor du er plaget af støjgener udefra vil en isolering af loftet også være med til at afhjælpe nogle af disse støjgener.

Her kan du bestille et tilbud på loftisolering 

VI efterisolerer 500 lejligheder med Rockwool

in Nyheder

by Dansk Isolering

Vi blev årets Isolatør

in Nyheder

by Super User

Team Rynkeby

in Nyheder

by Super User

Sønderborgs imponerende forvandling

in Nyheder

by Dansk Isolering

Micki har fået noget at stå op til hos DI

in Nyheder

by Dansk Isolering

Isolering af Loft

in nyheder loftisolering

by Martin Brink

Isolering af hulmur

in nyheder hulmursisolering

by Martin Brink

Finalist til Årets Isolatør 2021

in Nyheder

by Martin Brink

Derfor anbefaler vi Rockwool

in Nyheder

by Mikael Rasmussen

Dansk Isolering - du taler med Lars

in Nyheder

by Martin Brink

5 gode råd

in Nyheder

by Martin Brink

Årets Isolatør - alle glæder sig

in Nyheder

by Super User

VI efterisolerer 500 lejligheder med Rockwool

in Nyheder

by Dansk Isolering

Vi blev årets Isolatør

in Nyheder

by Super User

Team Rynkeby

in Nyheder

by Super User

Sønderborgs imponerende forvandling

in Nyheder

by Dansk Isolering

Micki har fået noget at stå op til hos DI

in Nyheder

by Dansk Isolering

Isolering af Loft

in nyheder loftisolering

by Martin Brink

Isolering af hulmur

in nyheder hulmursisolering

by Martin Brink

Finalist til Årets Isolatør 2021

in Nyheder

by Martin Brink

Derfor anbefaler vi Rockwool

in Nyheder

by Mikael Rasmussen

Dansk Isolering - du taler med Lars

in Nyheder

by Martin Brink

5 gode råd

in Nyheder

by Martin Brink

Årets Isolatør - alle glæder sig

in Nyheder

by Super User

Dansk Isolering ApS

Kildeager 7, 4621 Gadstrup - Bergensvej 7, 6230 Rødekro Tlf.: 30 74 74 30 · E-mail: info(a)danskisolering.dk · CVR nr. 30916468

Om Dansk Isolering

Dansk Isolering udfører loftisolering og hulmursisolering. Vores kunder fordeler sig ligeligt mellem de private kunder og erhvervs kunder. Fra vore 2 afdelinger hhv. Syddanmark og Sjælland udfører isoleringsarbejde i hele Danmark.

Læs mere

 

Info

© 2024 Dansk Isolering · Udviklet af Say it webbureau Kolding