alle brandlukninger skal godkendes

Har du husket brandlukningerne – din bygnings livsforsikring?

morten_vendelbo.jpg
Ét af de spørgsmål om teknisk isolering, vi ofte får fra vores erhvervskunder handler om huller.

Eller mere præcist: Hvor store skal hullerne være, når isolerede rør skal føres gennem vægge og etager?

Det handler naturligvis om brandsikkerhed og om at undgå, at en ildebrand spreder sig i en bygning. For ild kan sprede sig i en bygning på mange udspekulerede måder: Både gennem rør og skakter, men altså også gennem en lillebitte sprække, der kan være mellem et gennemgående rør og den væg, røret føres igennem.

Så selv om rørene er beklædt med isolering, skal hver eneste gennemførsel af rør gennem vægge dimensioneres fuldstændig korrekt, så det slutter helt tæt. Det kaldes en brandlukning og er omfattet af brandmyndighedernes brandsyn.

Og nu er det, at hulstørrelsen lige pludselig bliver meget vigtig, ja livsvigtig. Alle brandlukninger i en bygning skal nemlig godkendes af brandmyndighederne, lige som der skal forefindes en oversigt over samtlige brandlukninger.

Det er derfor, vi i Dansk Isolering ofte får spørgsmål om brandlukninger fra vores kunder. En gang i mellem har kunden glemt at tage højde for det – og hvad nu? Det finder vi altid en løsning på.

Men oftest får vi henvendelsen, fordi kunden ikke selv har de specialkompetencer, der skal til for at lave brandlukninger.

For den rette dimensionering og udførelse af brandlukninger kræver specialviden og helt specifikke kompetencer. Hos Dansk Isolering er vi hele tiden på forkant med efteruddannelse, herunder naturligvis også brandlukning.

Morten Vendelbo Jepsen, afdelingsleder, Teknisk Isolering

Om Dansk Isolering

På årsplan isolerer vores løsuldsafdeling mere end 120.000 m2 lofter, hulmure og etageadskillelser. Mængden og vores lave omkostninger sikrer dig billig hulmursisolering og loftisolering. Omsætningen er cirka 50/50 fordelt mellem private kunder og erhvervskunder. I denne afdeling er vi 6-8 medarbejdere.

Læs mere


Image

Search