alle brandlukninger skal godkendes

Har du husket brandlukningerne – din bygnings livsforsikring?

morten_vendelbo.jpg
Ét af de spørgsmål om teknisk isolering, vi ofte får fra vores erhvervskunder handler om huller.

Eller mere præcist: Hvor store skal hullerne være, når isolerede rør skal føres gennem vægge og etager?

Det handler naturligvis om brandsikkerhed og om at undgå, at en ildebrand spreder sig i en bygning. For ild kan sprede sig i en bygning på mange udspekulerede måder: Både gennem rør og skakter, men altså også gennem en lillebitte sprække, der kan være mellem et gennemgående rør og den væg, røret føres igennem.

Så selv om rørene er beklædt med isolering, skal hver eneste gennemførsel af rør gennem vægge dimensioneres fuldstændig korrekt, så det slutter helt tæt. Det kaldes en brandlukning og er omfattet af brandmyndighedernes brandsyn.

Og nu er det, at hulstørrelsen lige pludselig bliver meget vigtig, ja livsvigtig. Alle brandlukninger i en bygning skal nemlig godkendes af brandmyndighederne, lige som der skal forefindes en oversigt over samtlige brandlukninger.

Det er derfor, vi i Dansk Isolering ofte får spørgsmål om brandlukninger fra vores kunder. En gang i mellem har kunden glemt at tage højde for det – og hvad nu? Det finder vi altid en løsning på.

Men oftest får vi henvendelsen, fordi kunden ikke selv har de specialkompetencer, der skal til for at lave brandlukninger.

For den rette dimensionering og udførelse af brandlukninger kræver specialviden og helt specifikke kompetencer. Hos Dansk Isolering er vi hele tiden på forkant med efteruddannelse, herunder naturligvis også brandlukning.

Morten Vendelbo Jepsen, afdelingsleder, Teknisk Isolering

Om Dansk Isolering

Dansk Isolering har tre store hovedområde: LoftisoleringHulmursisolering og Teknisk Isolering fordelt med ca. 1/3 af vores omsætning til hvert område. Vores kunder fordeler sig ligeligt mellem de private kunder og erhvervs kunder. Vi udfører arbejde i hele Danmark og vil også gerne i dialog med dig.

Læs mere

 

Search