Brandlukninger er et af de emner vore erhvervskunder ofte har spørgsmål til. Helt enkelt kan det faktisk koges ned til, at det handler om huller. Eller mere præcist: Hvor store skal hullerne være, når isolerede rør skal føres gennem vægge og etager?
alle brandlukninger skal godkendes
Afdelingsleder teknisk isolering

Brandlukninger handler om brandsikkerhed

Det handler naturligvis om brandsikkerhed og om at undgå, at en brand spreder sig i en bygning. For ild kan sprede sig i en bygning på mange udspekulerede måder. Spredning af branden sker både gennem rør og skakter. Men den kan altså også spredes gennem en lille sprække. Sprækken kan være mellem et gennemgående rør og den væg, røret føres igennem. Altså sagt med andre ord en mangelfuld brandlukning.

Derfor skal hver eneste gennemførsel af rør gennem vægge dimensioneres fuldstændig korrekt, så det slutter helt tæt. Også selvom rørene er beklædt med isolering. Så i alt sin enkelthed handler brandlukninger om at der ikke må være luft omkring gennemløbende rør, og det er en af de ting der er omfattet af brandmyndighedernes brandsyn.

Størrelsen på hullet er livsvigtig

Så hul størrelsen bliver lige pludselig meget vigtig, ja livsvigtig faktisk. Alle brandlukninger i en bygning skal nemlig godkendes af brandmyndighederne, ligesom der skal forefindes en oversigt over samtlige brandlukninger.

Den rette dimensionering og udførelse af brandlukninger kræver specialviden og helt specifikke kompetencer. Hos Dansk Isolering er vi hele tiden på forkant med efteruddannelse, herunder naturligvis også brandlukning.

Det er derfor, vi i vores teknisk isolering afdeling ofte får spørgsmål om brandlukninger, og altid kan være behjælpelig med alt fra korrekt udførelse til dokumentation.
Brandlukninger foretages af Dansk Isolering

Hvem har ansvaret for brandlukningerne?

Det er aldrig dig som kunde der bærer ansvaret for om brandsikring og dermed brandlukningerne er korrekte udførte. Det er den professionelle håndværker, som skal sørge for det. Det er uanset om han er elektriker, VVS’er eller tømrer og det er ofte her Dansk Isolering kommer i spil. Den ansvarlige håndværker kontakter nemlig os, også sørger vi for brandlukningerne bliver korrekt afsluttet.

Om Dansk Isolering

Dansk Isolering har tre store hovedområde: LoftisoleringHulmursisolering og Teknisk Isolering fordelt med ca. 1/3 af vores omsætning til hvert område. Vores kunder fordeler sig ligeligt mellem de private kunder og erhvervs kunder. Vi udfører arbejde i hele Danmark og vil også gerne i dialog med dig.

Læs mere

 

Search