Er dine rør ikke isoleret eller er isoleringen mangelfuld kan der opstå nogle ubehagelige følgeskader. Fugtophobninger, vandskader, skimmelsvamp og dårligt indeklima er blot nogle af de ubehagelige følgeskader du kan blive udsat for.

Læs i denne artikel:

Følgeskader ved manglende rørisolering

Kondensisolering

Frostisolering

Vandrør der springer

Risiko for vandrør der sprænger

 

Kondensisolering:

Drypper husets kolde vandrør, er det sjældent, fordi de er utætte. Den drivende fugt skyldes derimod kondens, som opstår, når den varme luft i rummet rammer de kolde rørflader og afkøles.

De dryppende rør er både ubehagelige og grimme at se på. Og er rørene tilmed malede, vil fugten efterhånden få malingen til at skalle af. Det problem kan du blive kvit ved også at få isoleret husets koldtvandsrør.

Frostisolering

Alle vandrør der løber uden for boligens ”varme zone”, f.eks. oppe på lofter, garager eller i skunken, bør være isoleret. Det gælder både vandrør til brugsvand og til varme. I længere perioder med hård frost kan selv rør med almindelig cirkulation fryse til. Derfor skal de isoleres for at beskytte dem mod frosten.

Hvad sker der når vand- og varmerør springer

Hvis vandet i boligens varmerør og rør til brugsvand fryser til is, udvider røret sig, og frosten kan til sidst få røret til at sprænge. Det sker for rigtig mange boligejere hvert år.

Risikoen for frostsprængninger er størst, hvis:

Der er hård frost

Vandet i rørene står stille

Rørene ikke er isolerede

Rørene ligger i et uisoleret rum

Er du i tvivl om din bolig har rør i den farlige “kolde zone”? Vi kan lokalisere de rør, der kan være i fare for at springe og vejlede dig i hvordan vi sammen løser dine behov.

 

Om Dansk Isolering

På årsplan isolerer vores løsuldsafdeling mere end 120.000 m2 lofter, hulmure og etageadskillelser. Mængden og vores lave omkostninger sikrer dig billig hulmursisolering og loftisolering. Omsætningen er cirka 50/50 fordelt mellem private kunder og erhvervskunder. I denne afdeling er vi 6-8 medarbejdere.

Læs mere


Image

Search