Image
Image
Image
Image
Du skal kunne bevæge dig rundt på loftet uden at gøre skade på isoleringen. Trædes eller trykkes isoleringen flad mister den sin isolerende effekt.

Gangbro ved loftisolering

En gangbro er et væsentlig element idet man som boligejer har inspektions pligt på sin tagkonstruktion. I tilfælde af tagskader, er det vigtigt at man mindske skadens omfang. Det kræver at man kan komme ind over loftet.

Priser for gangbro og vindstop

Gangbro på det uudnyttede loftsrum

Det er vigtigt, at du kan bevæge dig rundt på loftet uden at gøre skade på isoleringen. I det isoleringen trædes eller trykkes flad mister den sin isolerende effekt.

Når vi i Dansk Isolering taler om gangbro, er det fordi denne er et essentielt element i forbindelse med loftisoleringen. Langt størstedelen af alle de private boliger vi isolerer, er almindelige parcelhuse med et uudnyttet loftrum. Langt de fleste boligejere bruger loftrummet til opbevaring af alt fra julepynt til hobbyprojekter. Vi ser mange loftrum som er indrettet med hylder imellem spærene, så tingene ikke står direkte ovenpå isoleringen og trykker den flad. Uden en gangbro kan man ikke bevæge sig frit rundt på loftet.

Materialer til gangbroen

Gangbroen en ligeværdig del af totaloplevelsen omkring loftisolering. Derfor bruger vi udelukkende kvalitetsforskallinger, oftest i 25x100 mm uhøvlet træ. Når vi bruger uhøvlet træ, skyldes det alene, at det flexer mindre end høvlet træ. I forbindelse med at vi udfører loftisolering kan du derfor tilkøbe etablering af gangbro, hævelse eller en udvidelse af den eksisterende.

Vi laver gangbroen fra ende til anden, så vidt det lader sig gøre, ligesom vi, naturligvis, sørger for at den går hen til loftslemmen. I forbindelse med loftlemmen, laver vi et skot i krydsfiner så isoleringen ikke drysser ned når lemmen åbnes.
Image

Hvor bred skal en gangbro være?

En gangbro på loftet er typisk omkring 60 cm bred, men kan laves bredere hvis der er plads til det. Gangbroen placeres ovenpå spærfødderne og laves typisk i hele loftets længde. Ofte ved efterisolering af loft kan det være nødvendigt, at hæve gangbroen så der er plads til den ekstra isolering.

Om Dansk Isolering

Dansk Isolering har tre store hovedområde: LoftisoleringHulmursisolering og Teknisk Isolering fordelt med ca. 1/3 af vores omsætning til hvert område. Vores kunder fordeler sig ligeligt mellem de private kunder og erhvervs kunder. Vi udfører arbejde i hele Danmark og vil også gerne i dialog med dig.

Læs mere

 

Search