Image
Teknisk Isolering med paroc
Teknisk Isolering med rockwool
Teknisk Isolering med isover

Rørisolering - Isolering af varmerør

Rørisolering af varmerør et af vores stærkeste områder. Det skyldes ikke mindst Allan som er afdelingsleder i vores afdeling for Teknisk Isolering.


Allan er uddannet VVS Installatør og har mere end 20 års erfaring med VVS - både som udførende VVS’er og som projektleder.

Vi udfører både isolering af varmerør i underentreprise til dig som VVS’er, og som direkte servicearbejde på specialiserede isoleringsløsninger, herunder særligt til fødevareindustrien hvor der stilles store krav til temperaturer og løsninger. Vi servicerer også dig direkte med den lille isoleringsopgave på f.eks. en varmepumpe eller et teknikrum.

Vores opgaver inden for isolering af varmerør spænder vidt og bredt. Vi har netop afsluttet isolering af alle varmerør i kældre og stigestrenge på 42 boligblokke, men har i samme periode isoleret 3 meter rør for en privatkunde der fik en ny varmepumpe monteret. Det er netop variationen der gør os stærke.

Vores priser er fair og yderst konkurrencedygtige. Både på timelønnen,  materialeprisen og på projektpriserne.

Vi rådgiver dig hele vejen rundt. Både på klassificeringen af isoleringstykkelsen inden for DS452.3. Også når det gælder afslutning, herunder særligt Isogena PVC, Alukapper og IsoCover. Men naturligvis også bare når isolering skal afsluttes pænt med tapede samlinger.

Rørisolering: Afslutning med PVC folie

Kært barn har mange navne. Isogena, Isogeno, Isogenapak, Isogenopak, PVC Folie. Alle betyder det samme: en pæn rengøringsvenlig grå eller hvid folie som gør at rørisoleringen af varmerøret står helt skarpt.

I forbindelse med isolering af varmerør, er mængden af bøjninger og t-stykker også relevant. Særligt når isolering skal afsluttes med PVC da bøjninger og t-stykker kommer som præfabrikerede løsninger der ”bare” skal monteres, men som dermed også skal passe ret præcist til varmerørets dimension.

 

Isolerede bæringer – Isolerede hangers

Når vi snakker isolering af varmerør, er det vigtigt at vi drøfter om der bruges isolerede bæringer eller ikke. Disse bæringer kaldes også Hangers og fås i et utal er versioner. Vi er ret vilde med Rockwools bæringer (hangers), da de passer perfekt til Rockwool Universal rørskåle og Rockwool 800 rørskåle.

Vi ser flere og flere af vores kunder benyttes isolerede bæringer. Det giver god mening da man ofte kan gå 10 mm ned i isoleringstykkelse, særligt når vi taler om isolering af rørdiameter 22 mm, isolering af rørdiameter 28 mm og isolering af rørdiameter 35 mm.

Isolerede bæringer giver god mening når vi skeler til DS1102 som beskriver pladsbehovet - her kan vi nemlig, som beskrevet - spare plads når vi isolere varmerør.

Vi kan naturligvis levere disse bæringer til dig så du kan bruge dem i den løbende montering.

Giv os et kald - så laver en vi skarp samlet pris på isolering af dit varmerør.
 

Kontakt afdelingsleder for Teknisk Isolering Allan Krogh for en uddybende snak:

t: 3074 7189

 

"Vi sætter en ære i at aflevere et flot stykke arbejde"

Isolering af varmerør jf. DS452.3

Vi dimensionerer vi naturligvis altid graden af isolering af rør og anlæg i henhold til isoleringsklasserne i DS452 der nu har nået 3. udgaven.

I regelgrundlaget for isolering af rør, henviser bygningsreglementet til DS452.3 Termisk Isolering af tekniske installationer der i al sin enkelthed tilskriver at man skal undgå unødvendig energitab. 

DS452.3 operere nu med 6 isoleringsklasser mod tidligere 4 isoleringsklasser. Der er også kommet øget fokus på rørbæringer og andre varmebroer.

Generelt betegnes et rum nu som opvarmet når temperaturen er over 5 grader.

Dansk Isolering udfører

isolering af varmerør DN20
isolering af varmerør DN25
isolering af varmerør DN32
isolering af varmerør DN40
isolering af varmerør DN50
isolering af varmerør DN65
isolering af varmerør DN80
isolering af varmerør DN100
isolering af varmerør DN125
isolering af varmerør DN150

isolering af varmerør med 20 mm isolering
isolering af varmerør med 30 mm isolering
isolering af varmerør med 40 mm isolering
isolering af varmerør med 50 mm isolering
isolering af varmerør med 60 mm isolering
isolering af varmerør med 70 mm isolering

isolering af varmerør med Rockwool Universal rørskåle
isolering af varmerør med Rockwool 800 rørskåle

Dansk Isolering afslutter isolering af varmerør med
  • alufolie
  • isogeno isogena isogenopak med grå, hvid eller sort PVC Folie
  • pap og lærred
  • Kløtzel
  • alu-kapper blank eller rustfri
  • IsoCover grå eller sort

FAQ - Rørisolering

Hvad er rørisolering?

Rørisolering er en fællesbetegnelse for montering af rørskåle på vandbårne rørstræk til sikring mod enten afkøling af det varme vand eller til sikring mod opvarming af f.eks. isvand.

Hvilke produkter bruger man til rørisolering

De mest anvendte rørskåle er lavet af mineraluld og består enten af stenuld eller glasuld fra hhv. Rockwool eller Isover. Både Rockwool og Isover har forskellige rørskåle i deres sortiment. Brugen af de enkelte rørskåler afhænger af emnets temperatursæt og rørstrækkets forløb. Grundlæggende kigger man på fiberretningen i rørskålen.

Hvad kan man bruge som afslutning?

Som oftest afsluttes rørsisolering med isogenapak som er en form for PVC cover der limes omkring rørskålen. Formålet er at skabe en stærk og UV bestandig overflade der tåler rengøring. Isogenapak sikrer også isoleringen en lang levetid og modvirker angreb af skadedyr der igen kan forsage at isolering drysser og forgår. Vi kan også afslutte med alu som giver den stærkeste overflade med meget lang levetid. Nogle rør, særligt på tage, afsluttes med et flexibelt IsoCover produkt som i sin grundform er meget tyk gummihud der tåler meget UV er meget hårdhændet idet den kan bevæge sig en smule. IsoCover har den store fordel, at den er helt vandtæt og dermed også danner en perfekt dampspærrer.

Vi sidder klar til at hjælpe

Vores team, der primært består af faglærte Tekniske Isolatører parret med lærlinge, udfører alle former for Teknisk Isolering.

Når du vælger Dansk Isolering som samarbejdspartner på Teknisk Isolering, lover vi dig høj faglig ekspertise, top kvalitet, bedste kvalitetssikring, konkurencedygtige priser og aflevering til tiden.


Kontakt afdelingsleder og VVS Installatør Allan Krogh for en snak om hvad vi kan gøre for dig - du er altid velkommen.

 t: 3074 7189

Du kan også sende os en email

Image

Om Dansk Isolering

Dansk Isolering har tre store hovedområde: LoftisoleringHulmursisolering og Teknisk Isolering fordelt med ca. 1/3 af vores omsætning til hvert område. Vores kunder fordeler sig ligeligt mellem de private kunder og erhvervs kunder. Vi udfører arbejde i hele Danmark og vil også gerne i dialog med dig.

Læs mere

 

Image

Search