Ventilationsisolering: Isolering af ventilationsanlæg
En case: Isolering af ventilationssystem på SDU
Værd at vide: Isolering af ventilationsrør
Værd at vide: Cellegummi et flexibelt isoleringsmateriale
Fordele ved at bruge isocover
... Flere artikler
Kvalitetssikring ved ventilationsisolering
En af vores store kompetencer er kvalitetssikring ved ventilationsisolering. Vi er vante til at arbejde i systemer som Dalux, iControl m.fl. Vi ser os selv som højkompetente i brugen af de forskellige software tools. Som virksomhed kører vi alt via smartphones og tablets, og har det som et naturlig led i vores ansættelsesprocesser.
Isolering af ventilationskanaler mindsker energitab
Uanset hvilket ventilationsanlæg der er tale om er formålet altid at mindske energitabet når kanalerne isoleres. Her er en nogle eksempler på ventilationskanaler der skal isoleres:
- Ventilationskanaler til genvindingsanlæg
- Ventilationskanaler med hhv. kølet eller opvarmet luft
- Ventilationskanaler med udeluft der føres i varme rum
Et andet formål med isoleringen er at undgå kondens skader
Med isolering af ventilationskanaler undgås kondens skader på omgivelserne. Et andet formål med isolering af ventilationsrør er at undgå skader og gener på omgivelserne omkring ventilationsrørene. Her taler man ofte om to former for kondensation hhv. den udvendige og den indvendige kondensation.
- Ventilationsrør med en medietemperatur som er lavere end de omgivelser rørene befinder sig i skal isoleres mod udvendig kondensation.
- Ventilationsrør med en medietemperatur dom er lavere end de omgivelser rørene befinder sig i skal isoleres mod indvendig kondensation.
Vi har skrevet en særskilt artikel omkring isolering af ventilationsrør som du kan læse her. Herunder kan du læse andre af vore artikler, der forklarer mere i dybden omkring de forskellige materialer og isoleringsformer.
Vi isolerer minimum et ventilationsanlæg ugentlig
Vi har isoleret nogle ret store ventilationsanlæg gennem årene. Herunder blandt andet den nye Politiskole i Vejle og det nye HC Andersen Museum i Odense. Senest har vi i underentreprise udført isolering af ventilationssystem på SDU i Odense. Sideløbende med disse store isoleringsopgaver, udfører vi minimum isolering på et mindre anlæg ugentligt. Vi vil også rigtig gerne udføre isoleringsarbejdet på jeres ventilationsanlæg.
Vi er dedikeret til processen omkring isolering af ventilationsanlæg
Vi har en dedikeret flok af vores montører, der næsten kun monterer lamelmåtter og brandbatts på ventilationsanlæg. Det giver en naturlig expertise og et håndelag, der er yderst konkurrencedygtigt.Her på kontoret kan vi godt lide hele processen omkring isolering af ventilationsanlæg og isolering af ventilationskanaler. Vi kan godt lide at nørde lidt med tegningerne, ligesom vi syntes processen omkring materialevalg og løsninger er spændende.
Al form for Brandisolering og brandlukninger af rør har vi valgt at ligge i sit eget forum, da dette er et helt kapitel for sig selv.
Den gode oplevelse får du med Dansk Isolering
At vælge Dansk Isolering som samarbejdspartner, giver høj faglig ekspertise, høj kvalitet, levering til tiden. Du er altid velkommen til at kontakte vores afdelingsleder for Teknisk Isolering for en uddybende snak:
Allan Krogh
Telefon: 3074 7189
"Korrekt isolering af ventilationskanalerne bidrager til den gode brugeroplevelse"
Klasserne - Isoleringsgraden
Isoleringsgraden af ventilationskanaler dimensionerer vi altid i henhold til isoleringsklasserne i DS452. Både når det gælder kondensisolering og termisk isolering.
Med overgang til DS452.3 er det blevet nemmere at dimensionere isoleringstykkelsen. Der er kommet fokus på kanalerens placering - inde eller ude.
Vi arbejder i 4 klasser og forholder os til kanalernes (og anlæggets placering).
Klasse 1 og 2 er primært til indblæsningsrør i opvarmede rum, altså kondensisolering. Her bruger vi meget ofte 30 mm lamelmåtter med blank overflade.
Klasse 3 og 4 forholder sig til rør i uopvarmede rum (lofter) og udvendige kanaler. Her svinger tykkelsen lidt mere, men ofte bruger vi 50 mm lamelmåtte som bruges på rør op til Ø200 på uopvarmede loftsrum, herefter følger vi med op i tykkelsen - faktisk helt op til 100 lamelisolering nogle steder, primært hvis der kører opvarmet luft i store rør i
uopvarmede rum.
Vi skal i samarbejde være opmærksomme på Bygherre(rådgivers) krav og ønsker til afsluttenede overflade da denne har indvirkning på isoleringstykkelsen grundet ændret strålingstal. En mat overflade isolerer dårligere en en blank overflade.
Afsluttende overflade
Alt efter hvilket miljø de isolerede ventilationskanaler løber igennem, vælger vi den afsluttende overflade, der passer bedst til løsningen. Det kan være:
- Alufolie med tapede samlinger (ofte standarden på lamelmåtterne).
- IsoCover i grå eller sort
- Alu-kapper som blank, sort eller rustfri
- Isogeno i grå, hvid eller sort
- Pap og lærred = Kløtzel
Isolerede bæringer / Isolerede hangers
Når vi snakker isolering af ventiltionskanaler, skal vi også forbi bæringer / hangers: De er endnu ikke så anvendte ude på projekterne, men med øgede energikrav og mindre plads, kan en isoleret bæring / isolering hanger være et godt alternativ. Vi kan nemlig gå 10 mm ned i isoleringstykkelse jf. DS452.3. Set i helt system med ind- og udblæsning, kan en mindskning på samlet Ø20 (10 mm på hver side) gøre forskellen for dig som udførende eller projekterende. Ring til os - så guider vi dig igennem de forskellige muligheder.