Image
Teknisk Isolering med paroc
Teknisk Isolering med rockwool
Teknisk Isolering med isover

Isolering af ventilationsanlæg - Isolering af ventilationskanaler

Isolering af ventilationskanaler et naturligt element for os.

Hvad enten der er tale om isolering af runde kanaler, eller isolering af firkantede kanaler -  både termisk isolering og brandisolering.

Når du vælger at samarbejde med os, får du en troværdig samarbejdspartner der har ventilationsisolering som speciale.

Processen omkring isolering af ventilationsanlæg tiltaler os

Os på kontoret kan godt lide hele processen omkring isolering af ventilationsanlæg og isolering af ventilationskanaler. Vi kan godt lide at nørde lidt med tegningerne, ligesom vi syntes processen omkring materialevalg og løsninger er spændende.

Vi har en dedikeret flok af vores montører der næsten kun monterer lamelmåtter og brandbatts på ventilationsanlæg. Det giver en naturlig expertice og et håndelag der er yderst konkurrencedygtigt.

Vi har i 2019 /2020 isoleret nogle ret store ventilationsanlæg, herunder f.eks. den nye Politiskole i Vejle og det nye HC Andersen Museum i Odense. Sideløbende med disse store sager, udfører vi cirka et mindre anlæg ugentligt. Og vi vil rigtig gerne udføre isoleringsarbejde for dig også.

Al form for Brandisolering og Brandlukninger af rør har vi valgt at ligge i sit eget forum da dette er et helt kapitel for sig selv.

Kvalitetssikring ved ventilationsisolering

En af vores store kompetencer er kvalitetssikring. Vi er vante til at arbejde i systemer som Dalux, iControl m.fl. Vi ser os selv som højkompetente på brug de forskellige softwaretools idet vi som virksomhed kører alt via smartphones og tablets og har det som et naturlig led i vores ansættelsesprocesser. 


Den gode oplevelse

At vælge Dansk Isolering som samarbejdspartner, giver høj faglig ekspertise, høj kvalitet, aflevering til tiden. 


Kontakt afdelingsleder for Teknisk Isolering Allan Krogh for en uddybende snak:

t: 3074 7189

Relaterede artikler

Værd at vide om isolering af ventilationsrør

Ventilationsrør findes som oftest på loftet af en bolig eller…

Hvad er køleisolering

Cellegummi er et fleksibelt isoleringsmateriale som blandt andet anvendes til…

Hvad er Isocover

Helt kort forklaret er Isocover et materiale der anvendes til…

Hvad er cellegummi

Cellegummi er et fleksibelt isoleringsmateriale som blandt andet anvendes til…

"Korrekt isolering af ventilationskanalerne bidrager til den gode brugeroplevelse"

Klasserne - Isoleringsgraden

Isoleringsgraden af ventilationskanaler dimensionerer vi altid i henhold til isoleringsklasserne i DS452. Både når det gælder kondensisolering og termisk isolering.

Med overgang til DS452.3 er det blevet nemmere at dimensionere isoleringstykkelsen. Der er kommet fokus på kanalerens placering - inde eller ude.

Vi arbejder i 4 klasser og forholder os til kanalernes (og anlæggets placering).

Klasse 1 og 2 er primært til indblæsningsrør i opvarmede rum, altså kondensisolering. Her bruger vi meget ofte 30 mm lamelmåtter med blank overflade.

Klasse 3 og 4 forholder sig til rør i uopvarmede rum (lofter) og udvendige kanaler. Her svinger tykkelsen lidt mere, men ofte bruger vi 50 mm lamelmåtte som bruges på rør op til Ø200 på uopvarmede loftsrum, herefter følger vi med op i tykkelsen - faktisk helt op til 100 lamelisolering nogle steder, primært hvis der kører opvarmet luft i store rør i
uopvarmede rum.

Vi skal i samarbejde være opmærksomme på Bygherre(rådgivers) krav og ønsker til afsluttenede overflade da denne har indvirkning på isoleringstykkelsen grundet ændret strålingstal. En mat overflade isolerer dårligere en en blank overflade.

Afsluttende overflade

Alt efter hvilket miljø de isolerede ventilationskanaler løber igennem, vælger vi den afsluttende overflade, der passer bedst til løsningen. Det kan være:

  • Alufolie med tapede samlinger (ofte standarden på lamelmåtterne).
  • IsoCover i grå eller sort
  • Alu-kapper som blank, sort eller rustfri
  • Isogeno i grå, hvid eller sort
  • Pap og lærred = Kløtzel

Isolerede bæringer / Isolerede hangers

Når vi snakker isolering af ventiltionskanaler, skal vi også forbi bæringer / hangers: De er endnu ikke så anvendte ude på projekterne, men med øgede energikrav og mindre plads, kan en isoleret bæring / isolering hanger være et godt alternativ. Vi kan nemlig gå 10 mm ned i isoleringstykkelse jf. DS452.3. Set i helt system med ind- og udblæsning, kan en mindskning på samlet Ø20 (10 mm på hver side) gøre forskellen for dig som udførende eller projekterende. Ring til os - så guider vi dig igennem de forskellige muligheder.

Vi sidder klar til at hjælpe

Vores team, der primært består af faglærte Tekniske Isolatører parret med lærlinge, udfører alle former for Teknisk Isolering.

Når du vælger Dansk Isolering som samarbejdspartner på Teknisk Isolering, lover vi dig høj faglig ekspertise, top kvalitet, bedste kvalitetssikring, konkurencedygtige priser og aflevering til tiden.


Kontakt afdelingsleder og VVS Installatør Allan Krogh for en snak om hvad vi kan gøre for dig - du er altid velkommen.

 t: 3074 7189

Du kan også sende os en email

Image

Om Dansk Isolering

Dansk Isolering har tre store hovedområde: LoftisoleringHulmursisolering og Teknisk Isolering fordelt med ca. 1/3 af vores omsætning til hvert område. Vores kunder fordeler sig ligeligt mellem de private kunder og erhvervs kunder. Vi udfører arbejde i hele Danmark og vil også gerne i dialog med dig.

Læs mere

 

Search